Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

ANBI_FC_schaduw

Stichting Buitenzinnig heeft de ANBI status. Dit betekent dat donaties aan onze stichting in zowel geld als in natura aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting die u betaald. Dit geldt voor zowel particulieren als ook voor bedrijven.

 

Bedrijven kunnen altijd gebruik maken van de voordelen van de ANBI status. Zij hebben geen overeenkomst nodig en zijn daarbij drempelvrij.

Voor particulieren is dat anders. Elk persoon mag giften opgeven aan de de Belastingdienst, mist de gift wordt gedaan een aan bedrijf/instelling met de ANBI status. Echter geldt voor de hoogte van de gift een drempel. Deze drempel is afhankelijk van het inkomen. Sluit deze persoon een overeenkomst met een organisatie en doet dit voor een minimale looptijd van 5 jaar, vervalt deze drempel en kan de volledige donatie worden afgetrokken op de aangifte inkomstenbelasting. Dit kan een voordeel opleveren tot wel 52%! Deze overeenkomst hoeft niet bevestigd te worden bij de notaris, dus kan snel geregeld worden.

Wat je hiervoor moet doen, is een van onderstaande formulieren downloaden, 2x printen en invullen. Stuur het geheel op naar:

Stichting BuitenZinnig
H. Roland Holst-erf 308
3315 TK Dordrecht

Per mail versturen mag ook naar info@stichtingbuitenzinnig.nl

Je ontvangt na ondertekening door onze stichting, één exemplaar voor jou bestemd retour.

TIP: als je ook een doorlopende machtiging afgeeft, heb je er geen omkijken meer naar. Wij zorgen dat dat de donatie op tijd van uw rekening wordt afgeschreven

formulier: overeenkomst periodieke gift in geld
formulier: overeenkomst gift in natura