Duurzaamheidscafe in Weizigt

Wanneer

13/04/2016    
19:30 - 22:00

Waar

Duurzaamheidscentrum Weizigt
Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht

Evenement type

Kaart wordt geladen...

TwitterLogoWe nodigen je van harte uit voor het Duurzaamheidscafé dat dit voorjaar in het teken staat van voedsel van Dordtse bodem:
● Max de Moestuinman geeft tips voor eigen kweek in je (sier)tuin, de buurt of op een schoolplein
● Je kunt deze avond actief meedoen met de initiatiefnemers van voedselbos BuitenZinnig .
● Er zijn groenteplantjes en tuinkruiden te koop uit Stadslandbouwkas de Oude Beer
● Je kunt je inschrijven voor de Food Community een coöperatieve vereniging in samenwerking met een lokale boer met toegang tot land, voor betaalbare groenteabonnementen Een initiatief van Drechtstadsboer.
dordt duurzaam
●Andere duurzame en stadslandbouwinitiatieven ontmoeten.

Wie is Max de Moestuinman?
Dit is een uniek samenwerkingsverband tussen verschillende professionals, doen-denkers, actieve bewoners, lokale organisaties en wereldverbeteraars. Bedenker en oprichter is Max de Corte. Moestuinman zet zich onder meer in voor stadslandbouw, permacultuur, (buurt)moestuinen en voedselbossen (Forest Gardens) en realiseert ook natuurspeelplekken en groene schoolpleinen.

Tijdens het Duurzaamheidscafé zet Max de Corte uiteen hoe een eigen moestuin, een eetbare siertuin of groene, natuurlijke plekken in de buurt waar kinderen kunnen spelen kunnen worden gerealiseerd. Ook deelt hij kennis en ervaring over eetbare (vaste) gewassen en het aanleggen van natuurlijke (kringloop) tuinen waar mens, plant en dier zich thuis voelen. Op een duidelijke wijze licht hij toe hoe je een teeltplan maakt om toe te passen in je eigen tuin, moestuin of voedselbos.
Er zal voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen. Of het nu gaat om moestuinieren op een balkon of de aanleg van een voedselbos…

Gratis toegang
Dit Voedselcafé is georganiseerd door de werkgroep Natuur, Voeding en Gezondheid Toegang is gratis.

Geef een reactie