Welkom

VoedselBos BuitenZinnig in Dordrecht is een nieuw initiatief waar iedereen zich in kan zetten voor een duurzame voedselproductie. Eetbare gewassen worden in bestaand natuurgebied geplant, zodat de natuur met een beetje hulp ons kan voorzien van biologisch voedsel. Het VoedselBos is aangelegd door vrijwilligers en wordt ook door hen onderhouden.  Want hoe leuk is het om zelf te zaaien, te planten en te oogsten? Het eindproduct is fruit, noten en groenten welke puur van smaak zijn, want van bestrijdingsmiddelen en kunstmest maken wij geen gebruik. Ook is in het VoedselBos plaats voor ander leven. Vogels, insecten en andere dieren vinden er een plekje. De aanplant van het VoedselBos is op basis van permacultuur.

Het Voedselbos is ontstaan vanuit een idealistisch streven. Wij bieden vrijwilligers de kans een bijdrage te leveren op een wijze die aansluit bij hun wensen en behoeften. Voor sommigen betekent dit dat zij op deze manier de kans krijgen om te participeren in de samenleving, voor anderen is het een leuke vrijetijdsbesteding. De mogelijkheden zijn in ieder geval groot, want het VoedselBos bestaat uit ruim elf hectare grond.

Nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom! Maar voel je ook vrij om als bezoeker ons VoedselBos, in aanleg, te komen bewonderen.

Tip: Iedere vrijdag zijn wij op Jeugddorp aanwezig van 10:00u – 16:00u. Kom vrijblijvend op deze vrijwilligersdag langs om te zien wat wij doen en of jij daar enthousiast van wordt!